Африканський союз вимагає від Трампа вибачення за «смердючі діри»

10:59, 13.01.2018
Африканський союз вимагає від Трампа вибачення за «смердючі діри»

Висловлюння Трампа обурили 54 країни Африки.

Щонайменше 54 країни з 55-ти, які входять до організації Африканський союз, вимагають вибачення від президента США Дональда Трампа, який нібито назвав країни континенту разом із Гаїті "смердючими дірами".

 

Про це йдеться у заяві редставництва Африканського союзу у Вашингтоні, оприлюдненій в ніч на суботу за київським часом.

 

Зокрема, представництво висловило "шок, занепокоєння та обурення" й заявило, що адміністрація пана Трампа неправильно розуміє африканців.

 

Організація заявила, що "ремарки зневажають славнозвісні американські переконання й повагу до різноманітності та людської гідності".

 

Африканський Союз представляє 55 країн континенту. Він є спадкоємцем Організації африканської єдності, яка виникла в процесі боротьби проти колоніалізму на початку 1960-х років.

 

Водночас, група послів африканських держав при ООН також озвучили рішучу вимогу до американського президента перепросити за такі образливі висловлювання. Посли наполягають на тому, щоб Трамп відмовився від своїх "обурливих, расистських та ксенофобських" заяв.

 

Як повідомляли світові ЗМІ, Трамп нібито зробив свою лайливу ремарку на четверговому засіданні, присвяченому імміграції. Його підтримали двоє республіканців, які були на засіданні в Білому домі. Водночас сенатор-демократ Дік Дурбін сказав, що пан Трамп кілька разів назвав африканські країни "смердючими дірами" і використовував "расистську" мову.

 

У своєму Twitter пан Трамп заперечив лайливі слова щодо країн Африки. І зауважив, що вживав на приватній зустрічі з законодавцями досить жорстке висловлювання, але не те, про яке пишуть газети.