На Хортицю ввели Нацгвардію для захисту храму УПЦ КП через міжрелігійний конфлікт

21:00, 11.01.2018
На Хортицю ввели Нацгвардію для захисту храму УПЦ КП через міжрелігійний конфлікт

Національна гвардія має захистити від спалення і вандалізму храм на Хортиці (Військова частина 3029 НГУ)

На Хортиці поблизу Запоріжжя Національна гвардія взяла під охорону історико-культурний комплекс "Запорізька Січ", щоб не допустити підпалу чи пограбування дерев’яної церкви, яка належить Українській православній церкві Київського патріархату.

Про це повідомляє Військова частина 3029 Національної гвардії України.

"З 9-го січня, військовослужбовці 9-го полку оперативного призначення Національної гвардії України приступили до виконання службового завдання з охорони державного об’єкту та символу Запорізького козацтва – історико-культурного комплексу "Запорізька Січ". Метою служби гвардійців є недопущення скоєння актів вандалізму, підпалу та інших протиправних дій", - ідеться в повідомленні.

В Нацгвардії наголошують, що охороняти Хортицю вони будуть через релігійний конфлікт у місті.

"Наше завдання сьогодні не допустити скоєння нападу чи підпалу важливої для всієї України - колиски української державності – Запорізької Січі. І я з впевненістю можу сказати, що наші бійці зроблять все можливе для цього…" - розповів начальник групи організації служби з охорони громадського порядку Максим Шека.

При цьому правоохоронці перейшли на посилений режим чергування біля церков у Запоріжжі.

Нагадаємо, у Запоріжжі розгорівся релігійно-громадський скандал після того, як прямо на похоронах священики УПЦ Московського патріархату Євгеній Молчанов та Іван Лазорко двічі відмовилися відспівувати трагічно загиблу дитину, хрещену в УПЦ Київського патріархату.

Після цього до храмів Московського патріархату в Запоріжжі, Києві та Вінниці стали приносити іграшки у знак обурення діями церковників. Біля храму Петра і Февронії в ході сутичок травми отримали ветерани АТО, в соцмережах у побитті звинувачують організацію "Союз православний Радомир".