Уряд Британії погрожує санкціями Facebook та Twitter за вплив Росії у Brexit

10:47, 29.12.2017
Уряд Британії погрожує санкціями Facebook та Twitter за вплив Росії у Brexit

Росію підозрюють в інформаційних атаках через соцмережі (фото із відкритих джерел)

Уряд Великої Британії вимагає від адміністрації соціальних мереж дані про можливий спланований та вплив Росії на думки британців під час рефернедуму за вихід країни із Євросоюзу. в Іншому разі на Facebook та Twitter можуть накласти обмеження та санкції у Великобританії.

Про це пише видання The Guardian, посилаючись на голову парламентського комітету у справах культури, ЗМІ і спорту Дам'єна Коллінза.

"Потрібно ретельно вивчити процедури, якими користуються компанії типу Facebook, щоб допомогти їм знаходити джерела дезінформації, в тому числі політично вмотивованої, яка надходить з іншої країни", — повідомив Коллінз.

Британська влада планує встановити рівень впливу дезінформації, яку сплановано поширювали із Росії напередодні "брекзіту".

Дам'єн Коллінз відзначив, якщо адміністрація Facebook та Twitter не будуть вживати заходів проти поширюваних із Росії фейків, влада буде змушена робити вплив на діяльність цих соцмереж у вигляді неназваного виду санкцій.

Британський уряд уже надавав запити до Facebook та Twitter щодо впливу ботів під час референдуму про вихід Британії із ЄС, але компанії відповіді не надали. Через це британський чиновник був змушений зробити публічну заяву.

Нагадаємо, у США проходить розслідування про втручання Росії у вибори президента в 2016 році за допомогою соцмереж.

Американські журналісти виявили, що технологія раптової зміни громадської думки через роботу спецсліжб Росії в соцмережах була випробувана і ефективно спрацювала під час анексії Криму. Тоді операція із дезінформації про "фашистів на Майдані" тривала 6 днів.