В Миколаєві суднобудівники перекрили міст через борги по зарплаті

10:50, 26.12.2017

Працівники Миколаївського суднобудівного заводу вчергове перекрили Південнобузький міст, вимагаючи погасити заборгованість по заробітній платі.

Про це повідомляє "Укрінформ".

"Нас обдурив уряд, пообіцявши ліквідувати заборгованість до 25 грудня. Ми чекали і сподівалися. Але, бачимо, що вірити нікому не можна, тому ми сьогодні знову тут", - обурюються заводчани, які постійно ходять пішодним переходом, заблокувавши рух транспорту.

Вони тримають в руках плакати, зокрема, "Ми ще ніколи не жили так бідно".

"Укрінформ" відзначає, що що це вже далеко не перша акція суднобудівників.

"Вони створюють чимало проблем мешканцям міста перекриваючи основні магістралі. Варварівський міст – це ще й частина державної траси, яка веде до Одеси", - пише видання.

13 грудня Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман доручив керівництву ДП "Укроборонпром" погасити борги по зарплаті миколаївським суднобудівникам до 25 грудня.

Проте на підприємстві заявили, що виплата заробітної плати працівникам підприємства повністю залежить від Кабінету міністрів, який має прийняти рішення щодо ракетного крейсера "Україна". Адже, на їх думку, заборгованість виникла через те, що з лютого 2015 року держава припинила відшкодувати витрати заводу на утримання недобудованого крейсера "Україна". Отож самі ж вони погасити заборгованість заводчанам, яка наразі вже становить біля 62 млн грн, не можуть.