У Північній Кореї розширення санкцій ООН назвали «актим війни»

14:15, 24.12.2017
У Північній Кореї розширення санкцій ООН назвали «актим війни»

Ким Чен Ин на з"їзді партії (АР)

Останні санкції ООН, введені у відповідь на нещодавній запуск міжконтинентальної балістичної ракети, є актом війни і рівнозначні повній економічній блокаді, заявив представник МЗС КНДР.

Про це повідомляє "Європейська правда".

Нагадаємо, Рада Безпеки ООН одностайно ухвалила нові санкції проти Північної Кореї 22 грудня у відповідь на нещодавній запуск міжконтинентальної балістичної ракети, намагаючись обмежити доступ країни до перероблених нафтопродуктів та сирої нафти, а також блокувати заробітки від працівників за кордоном.

Міністерство закордонних справ Північної Кореї заявило, що США перелякані ядерними силами КНДР, і саме тому намагаються накласти на Пхеньян все жорсткіші санкції.

"Ми визначаємо "резолюцію про санкції", підготовлену США і їх послідовниками, як серйозне порушення суверенітету нашої республіки, ак акт війни, що порушує мир і стабільність на Корейському півострові та в регіоні, і категорично відкидаємо "резолюцію" , - заявили в МЗС КНДР.

В КНДР наголосили, що їхня ядерна зброя розроблена з метою самозахисту і це "не суперечить міжнародному праву".

"Ми продовжимо консолідацію нашого самозахисного ядерного стримування, метою якого є принципове викорінення американських ядерних загроз, шантажу та ворожих кроків шляхом встановлення практичного балансу сил із США", - заявили в МЗС КНДР.