На Черкащині у пожежі загинули четверо зачинених у хаті малих дітей

19.12.2017
Моторошна трагедія у черкаському селі Драбівці сталася у неділю ввечері. Там у житловому будинку, на вулиці Набережній, сталася пожежа, в якій загинуло четверо дітей, віком від 1 до 8 років.
 
«Сусіди, які першими побачили вогонь, що охопив покрівлю будинку, негайно зателефонували до Служби порятунку за номером «101». На ліквідацію пожежі оперативно прибули рятувальники 8-ї Державної пожежно-рятувальної частини та місцева пожежна команда із села Скориківка. До гасіння залучили три одиниці спецтехніки та 9 чоловік особового складу», — розповідає «Україні молодій» Костянтин Проценко, речник головного управління ДСНС в Черкаській області.
 
За його словами, на час прибуття до місця надзвичайної події першого пожежно-рятувального підрозділу  будинок був повністю охоплений вогнем. 
 
Спільними зусиллями вогнеборців буквально через 40 хвилин після початку пожежу вдалося локалізувати, а о 22.07 ліквідувати. Через сильне задимлення будинку бійці ДСНС змушені були працювати в апаратах для захисту органів дихання.
 
Під час проведення розвідки ланкою газодимозахисників в одній із кімнат будинку було виявлено бездиханні тіла чоти­рьох дітей: 2009, 2013, 2014, 2016 років народження. 
 
За попередніми даними, причиною пожежі стало порушення правил пожежної безпеки при експлуатації печей.
 
Як повідомляє  перший заступник голови Національної поліції В’ячеслав Аброськін, 28-річна мати закрила дітей в будинку, а сама пішла відпочивати до друзів.
 
«Неймовірно болить за нещасних дітей, які були не потрібні за життя ані матері, ані батьку. Наразі з горе-матір’ю працюють слідчі, але це дітей, на жаль, не поверне. На моє переконання, з такими неблагополучними родинами повинні активно працювати соціальні служби. Якщо би заздалегідь була надана профілактична допомога, дитячих смертей стало би менше», — наголошує В’ячеслав Аброськін.
 
За словами місцевих жителів, у горе-матері загалом шестеро дітей і наразі вона вагітна сьомим малюком. На щастя, двоє дітей були у свекрухи, що й врятувало їм життя.