У Криму 82 кримських татар судять за одиночні пікети з написом «Наші діти не терористи»

14:55, 18.12.2017

В різних містах Криму на 18 грудня призначили понад 80 судових засідань щодо кримських татар, які вийшли на одиночні пікети із плакатами "Наші діти не терористи" у підтримку затриманого Сервера Караметова.

Адвокат Еміль Курбедінов стверджує, що експертизи плакатів перед судами не проводилися. При цьому суди визнають учасників одиночних пікетів учасниками масової акції. Саме плакати із написом "Наші діти не терористи" стали головним "доказом" масовості акції.

Вироки, які штампує "судовий конвеєр" окупантів, схожі: штраф у 10 тисяч рублів. Активісти повідомляють, що вони почали збір коштів на штрафи прямо під будівлею суду.

Еміль Курбедінов у прямій трансляції на Facebook стверджує, що на всіх судових засіданнях забороняють вести відеотрансляцію, а також перешкоджають тому, щоб на суд прийшли глядачі.

Нагадаємо, 76-річний Сервер Караметов прийшов на суд над Ахтемом Чийгозом з плакатом з написом "Путін, наші діти - не терористи". Його арештували.

Кримських татар обурив арешт на 10 діб за дозволений законодавством Росії одиночний пікет чоловіка, який страждає на хворобу Паркінсона.

14 серпня десятки активістів вийшли в різних містах Криму із текстом, який під судом демонстрував Сервер Караметов.