У Сімферополі арештований Бекір Дегерменджі потрапив у реанімацію із СІЗО

10:56, 14.12.2017
У Сімферополі арештований Бекір Дегерменджі потрапив у реанімацію із СІЗО

Бекір Дегерменджі був фігурантом "справи 26 лютого" (Антон Наумлюк / Радіо свобода)

У Сімферополі кримськотатарський активіст Бекір Дегерменджі, затриманий 23 листопада, потрапив у реанімацію: його стан оцінюють як тяжкий.

Про це повідомляє адвокат Едем Смедляєв.

"Бекір Дегерменджі потрапив у реанімацію. За словами лікарів, його стан вкрай важкий. Протягом п'яти днів ми вимагали перевести його в лікарню для надання кваліфікованої медичної допомоги, але нас запевняли, що вони впораються", - написав адвокат у Facebook.

Він відзначив, що "у випадку хвороби із Сімферопольського СІЗО можна потрапити лише в реанімацію".

Як повідомляє видання "Крим.реалії", Бекір Дегерменджі страждає на хронічну астму.

Стан здоров’я затриманого активіста різко погіршився саме в СІЗО.

Нагадаємо, російські силовики провели 23 листопада обшуки та затримання кримських татар. Їх звинуватили у вимаганні грошей у громадянина Туреччини.

Невдовзі стало відомо, що під час затримання стало зле 82-річній Веджіє Кашці, яка невдовзі померла в лікарні. Активісти повідомляють, що Веджі Кашка дала гроші вищевказаному громадянину Туреччини, але він відмовився їх повертати.

Чоловіки, які вирішили підтримати жінку, яка понад 50 років боролася за права кримськотатарського народу, зібралися в кафе для обговорення плану дій. Бекір Дегерменджі, Куртсеіт Абдуллаєв, Асан Чапух, Руслан Трубач та Кязим Аметов були затримані.