Суд дозволив Владиславу Каськіву виїхати за кордон

14:25, 13.12.2017
Суд дозволив виїхати за кордон екс-керівнику Держагентства з інвестицій та управління національними проектами Владиславу Каськіву, підозрюваному в привласненні та розтраті майна в особливо великих розмірах.
 
Відповідне рішення виніс 7 грудня слідчий суддя Печерського районного суду Києва Володимир Карабань, про що свідчить ухвала суду, оприлюднена в Єдиному реєстрі судових рішень 12 грудня. 
 
Прокуратура подавала клопотання про продовження покладених на Каськіва зобов'язань.
 
Захисник та обвинувачений просили повернути Каськіву паспорти для виїзду за кордон, інші документи, що дають право на виїзд з України і в'їзд в Україну, мотивуючи необхідністю виїзду за кордон для догляду за малолітньою дитиною.
 
Водночас він і далі буде зобов'язаний прибувати за першою вимогою до слідчого, прокурора та/або суду, а також повідомляти слідчого, прокурора чи суд про зміну свого місця проживання.
 
Як повідомляла «УМ», 1 листопада колишнього голову Держкомінвестпроекту Владислава Каськіва екстрадували з Панами.
 
Цього ж дня Печерський районний суд Києва за клопотанням Генпрокуратури обрав Каськіву запобіжний захід у вигляді арешту із можливістю внесення застави. Його звільнили в залі суду.
 
Крім того, Каськів відшкодував державі ще до рішення суду майже 7,5 мільйонів гривень збитків.
 
Каськіву інкримінують «заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене за попередньою змовою групою осіб, в особливо великих розмірах» та «службову фальсифікацію».