Юрій Луценко відправить «плівки Курченка-Саакашвілі» на експертизу ФБР

09:19, 12.12.2017
Юрій Луценко відправить «плівки Курченка-Саакашвілі» на експертизу ФБР

Прокуратура заявляє про те, що плівки "Курченка-Саакашвілі" справжні (скріншот відео)

Генеральний прокурор Юрій Луценко заявив про готовність залучити міжнародних експертів Федерального бюро розслідувань до перевірки справжності запису розмов Сергія Курченка та Міхеіла Саакашвілі про фінансування акцій протесту в Києві.

Про це він сказав під час програми "Свобода слова" на телеканалі ICTV 11 грудня.

"Ми готові залучити іноземних експертів з ФБР чи Скотланд-Ярду для того, щоб вони разом з нашими експертами перевірили справжність цих плівок. І я впевнений, що це можна і потрібно буде зробити", - сказав він в ефірі телеканалу ICTV, передає Укрінформ.

Луценко наполягає, що так звані "плівки Курченка", в яких йдеться про передачу сотень тисяч доларів на політичну діяльність Саакашвілі в Україні, є справжніми.

Нагадаємо, Генеральна прокуратура України звинувачує Міхеіла Саакашвілі в тому, що він взяв 500 тисяч доларів на фінансування акцій протесту в Києві від пов’язаного із Віктором Януковичем бізнесменом-банкіром Сергієм Курченком, який втік до Росії.

Суд не задовольнив колопотання прокурорів про арешт Міхеіла Саакашвілі.

Після брифінгу Генерального прокурора Юрія Луценка, під час якого він оприлюднив записи розмов осіб, яких він назвав Сергієм Курченком та Міхеілом Саакашвілі, соратники Саакашвілі вимагали міжнародної експертизи плівок.

Як повідомляла "УМ", під час програми "Свобода слова" 11 грудня Міністр юстиції Павло Петренко звинуватив НАБУ у зриві судового позову проти "Роснєфті" на 700 мільйонів гривень.