У Росії заблокували сайт руху «Відкрита Росія» Михайла Ходорковського

08:36, 12.12.2017
У Росії заблокували сайт руху «Відкрита Росія» Михайла Ходорковського

Михайло Ходорковиський назвав блокування "Відкритої Росії" наступом на свободу слова (Открытая Россия)

Генеральна прокуратура Росії домоглася блокування сайту "Открытая Россия" ("Відкрита Росія") за звинуваченнями у закликах до масових безладів.

Про це "Відкрита Росія" повідомляє на своєму сайті та в соцмережах.

"Генпрокуратура заблокувала наш сайт. Причина - "заклики до безладів". Будьте з нами в соціальних мережах, будемо тримати вас у курсі", - повідомляє Twitter-аккаунт "Відкрита Росія".

Також заблоковані сайти "Відкриті вибори" та "Відкритий університет".

Організацію "Відкрита Росія" пов’язують із діяльністю Михайла Ходорковського.

Заснована організація була в 2001 році екс-акціонерами "ЮКОСу" та громадськими активістами.

У "Відкритій Росії" заявляють, що основна мета діяльності проекту - благочинні, освітні та просвітницькі проекти.

26 квітня 2017 року Генеральна прокуратура Росії визнала небажаними організаціями зареєстровану в Великобританії організацію Михайла Ходорковського "Відкрита Росія", а також "Інститут сучасної Росії" в США його сина Павла Ходорковського. Офіційні представники зазначених організацій заявляють, що організації юридично ніяк не пов'язані з російським мережевим рухом і новинним сайтом "Відкрита Росія".

Нагадаємо, в Росії неофіційно розпочалися виборчі перегони. Володимир Путін уже заявив, що буде висуватися на пост президента вчетверте.

Після того, як влада Кремля на початку 2000-х відібрала у Михайла Ходорковського нафтову компанію "ЮКОС", а самого тодішнього олігарха відправила за грати, Михайло Ходорковський на час ув’язнення був символом вибіркового правосуддя, а після помилування від Путіна виїхав з Росії та перейшов в опозицію до президента РФ.