Ляшко разом із командою змусив уряд підняти людям зарплати

12.12.2017
Ляшко разом із командою змусив уряд підняти людям зарплати

Олег Ляшко вважає, що без підвищення доходів українців неможливо подолати бідність.

Десятки зустрічей лідера Радикальної партії з Прем’єром та безліч телефонних розмов дали результат: Олег Ляшко та його команда змусили владу рахуватися з інтересами народу.
 
 
В ухваленому Держбюджеті на наступний рік врахована головна вимога Радикальної партії — підвищити зарплати українцям: з другого кварталу 2018 року до 4300 гривень.
 
 
Окрім того, було прийнято за основу історичний законопроект Олега Ляшка і його соратників на підтримку нацвиробника з промовистою назвою «Купуй українське, плати українцям», який політик назвав «реактивним паливом» для економіки.
 
І ще — враховано низку прогресивних поправок, які дадуть можливість вирвати країну з бідності та енергозалежності.
 
Цьому успіху передували тривалі переговори з Прем’єр-міністром Володимиром Гройсманом, на яких Олег Ляшко до хрипоти в голосі відстоював інтереси простих українців.
 
«Хтось iз депутатів обговорює з Прем’єром свердловини, хтось пільги і преференції для власного бізнесу. А я на двох десятках зустрічей упродовж останніх півроку обговорював iз Володимиром Гройсманом питання підвищення зарплат українцям. Бо все, що я прошу, — все стосується простих людей, це зарплата, пенсія, робочі місця. Бо це ключове для подолання бідності», — зазначив Ляшко.
 
Він розповів, що його команда вимагала підвищити «мінімалку» не до 3700 грн, як пропонує уряд, а до 5000 гривень.
 
У результаті тривалих дискусій, виходячи з можливостей бюджету, вийшли на компроміс — з другого кварталу 2018 року встановити «мінімалку» на рівні 4300 гривень.
 
«Це гірше, ніж 5000 гривень, але краще, ніж запропоновані урядом 3700 гривень. Наступне підвищення — з вересня наступного року. Якщо ми щороку хоч на тисячу гривень будемо піднімати зарплату людям — це буде супер! Адже підвищення зарплат тягне за собою підвищення пенсій, а значить, мільйони людей перестануть зводити кінці з кінцями»,  — переконаний головний радикал.
 
Окрім того, депутати фракції Радикальної партії зробили електрокари доступними для українців. Завдяки поправці радикалів до Податкового Кодексу, електромобілі звільнено від імпортного ПДВ.
 
«Ми здешевили їх на 30%, відмінивши спочатку імпортне мито, а тепер й імпортнi ПДВ та акциз! Кількість електромобілів у країні, завдяки нашим ініціативам, вже зросла вдвічі, і це лише початок. Україна в ТОП-5 у світі за темпами розвитку індустрії. А тепер стане абсолютним лідером!» — наголосив Ляшко.
 
Співавтор поправки, радикал Віктор Галасюк зауважив, що електротранспорт — це незалежність від пального, яке імпортується з Росії та Білорусі, а також чисте повітря й інновації — напрямок, яким прямує світ.
 
«У Європі за 10 років планують критично обмежити виробництво автівок iз традиційними двигунами. Тому треба вже сьогодні давати стимули для інновацій, звільняти від податків автомобілі, аби через 10 років не думати, як ввозити з Європи непотріб і робити знижки на нього! Давайте діяти активно на майбутнє, а не наздоганяти потім лідерів!» — підкреслив Галасюк.
 
Також команда Олега Ляшка добилася ухвалення прогресивних правок про зниження ренти на видобуток газу з 28% до 6% і 12%, а також про розстрочку імпортного ПДВ на виробниче обладнання на 2 роки, щоб провести масштабну модернізацію підприємств в Україні.
 
«Розвиток промисловості, створення нових робочих місць для українців, підвищення доходів громадян та доступність екологічних видів транспорту — пріоритети для нашої команди», — зазначив Ляшко.