У Львові до 100 тисяч містян залишилися без води: люди топлять сніг

10:55, 11.12.2017
У Львові до 100 тисяч містян залишилися без води: люди топлять сніг

Мешканці Личаківського району всі вихідні носили воду та сніг в квартири (Yaroslav Lazor / Facebook)

У Личаківському районі Львова сталася аварія на магістральному водогоні, у результаті якої без води залишилися до 100 тисяч мешканців міста.

Питну воду доставляють спеціальними "водовозками", які спустошують за 15-30 хвилин, а мешканці міста почали топити сніг, щоб мати хоч трохи води.

"Другу добу 35 тис. львів'ян Личаківського району разом з Винниками сидять без води. Тільки через 25 годин міська влада зізнається, що ця проблема "на довго" і на 80 вулиць виїдуть аж ТРИ водовозки, та й то спершу в лікарні. ... Тож в XXI ст. містян вкотре рятує св. Ян з Дуклі, пославши цієї ночі на Львів сніг. Посполиті його збирають, топлять, юзають...", - написав у Facebook  Ярослав Лазор.



Вода у кранах львів’ян зникла надвечір п’ятниці. До понеділка аварію остаточно не ліквідували.

"Як проінформували у диспетчерській службі ЛМКП «Львівводоканал», станом на 9 годину ранку водопостачання Личаківського району міста відновлено, однак все ще залишаються окремі мікрорайони, у яких спостерігаються проблеми з подачею води. Зокрема вода не надходить у район вулиць розташованих поблизу Високого Замку, є локальні проблеми на вулицях Ірини Вільде, Дорога Кривчицька, Лисенка, Теліги. На вказаних вулицях працює 6 водовозок", - повідомляє сайт Львівської міської ради.



Водопровід, на якому сталася аварія, - довжиною у сімдесят кілометрів, тому ділянку, де прорвало трубу, шукали до суботи. Знайшли в полі за двадцять кілометрів від Львова, інформує УНІАН.

Відремонтували водопровід за кілька годин, а спускали воду з труби круглі добу. За словами начальника відділу зв'язків з громадськістю ЛКП "Львівводоканал" Уляни Горбатої, майже 50 кілометрів водогону довелося спорожнити, щоб працівники змогли виконати зварювальні роботи. Ще майже добу треба було чекати, щоб наповнити водопровід.

(фото із соцмереж та Львівської міської ради)