Давід Сакварелідзе вимагає міжнародної експертизи запису розмови Саакашвілі та Курченка

11:12, 10.12.2017
Давід Сакварелідзе вимагає міжнародної експертизи запису розмови Саакашвілі та Курченка

Давід Сакварелідзе був заступником Генерального прокурора України у 2015-2016 роках (David Sakvarelidze / Facebook)

Давід Сакварелідзе переконує, що для встановлення справжності записів, які Генеральна прокуратура називає переговорами Міхеіла Саакашвілі та Сергія Курченка, потрібно провести міжнародну експертизу.

Про це він сказав в ефірі телеканалу ZIK.

"Уявіть собі масштаб Саакашвілі, а хто такий Курченко. Олігарх-утікач - це та людина, який був символом влади Януковича. До чого влада намагається прив'язати Саакашвілі. Є велика справа щодо злочинної групи Януковича, але вона так погано зроблено, що через певний час розвалиться в судах. Виявляється, що у цій справі Саакашвілі вступив у злочинну змову з організацією для того, щоб повалити владу в Україні. Ось логіка цієї справи", - зазначив Сакварелідзе.

Давід Сакварелідзе наполягає, що довіряти у висновках можна буде лише після міжнародної експертизи.

"Давайте призначимо експертизу, але не у нас в МВС або інших продажних агентствах, а міжнародну в Британії та Америці. Давайте почекаємо і подивимося. Вона покаже, що це монтаж", - запропонував він.

Нагадаємо, 5 грудня під час брифінгу Генеральний прокурор України Юрій Луценко продемонстрував записи розмови двох осіб, яких він назвав Міхеілом Саакашвілі та Сергієм Курченком, про фінансування акцій протесту в Києві.

Ці записи - підстава для звинувачень Міхеіла Саакашвілі за ст. 256 Кримінального кодексу України "Сприяння учасникам злочинних організацій та укриття їх злочинної діяльності".

Міхеіл Саакашвілі заперечує, що отримував гроші на акції протесту від "банкіра сім’ї Януковича" Сергія Курченка, який переховується в Росії.