В Умані знайшли 14-річну киянку - жертву гри «Червона сова»

20:49, 07.12.2017
В Умані знайшли 14-річну киянку - жертву гри «Червона сова»

Нова групи смерті у соцмережах має назву "Червона сова".

Нова суїцидальна гра «Червона сова» набирає обертів в Україні. Дітей заманюють в гру, як це робилося у попередній групі смерті «Сині кити».

 

Про це повідомив Уповноважений Президента України з прав дитини Микола Кулеба на своїй сторінці у Facebook.

 

За його словами, принцип гри такий самий, як і у грі для самогубців «Сині кити». Спочатку дітей заманюють в гру. Надсилають їм посилання, за яким потрібно перейти (воно ніби викидає помилку). Але завдяки цьому посиланню «куратори» дізнаються орієнтовну адресу, де проживає учасник. А потім, якщо дитина відмовляється виконувати якесь завдання – її шантажують, що знають адресу і приїдуть до неї на «розбірки».

 

Одне з основних завдань, наголошує Микола Кулеба, постійно бути online, моментально відповідати на повідомлення кураторів, які вони надсилають цілодобово, а також, дивитися психоделічні відео посеред ночі.

 

«Після тих відео дорослому можна посивіти, вже не говорю про те, що відбувається з психікою дітей. А ще аудіо з «потойбічного світу», – обурюється Уповноважений Президента України з прав дитини Микола Кулеба

 

Він каже, що в  Україні «Червона сова» ледь не вбила 14-річну Леру з Києва. На наступний день після зникнення, дитину знайшли в Умані. Знайомі дівчини повідомили, що вона була у відчуженому стані, з порізами на руках, повністю розібраним на деталі телефоном і інструкцією у кишені для подальших дій.

 

За попередньою інформацією, поліція підозрює, що причиною стала саме суїцидальна гра "Червона сова".

 

«Батьки, звертайте увагу на поведінку дітей. Основні поведінкові ознаки участі дитини у «групах смерті» такі – відчуженість,  втома, постійно хоче спати, сидить в мережі посеред ночі,  з’являються порізи на руках», – закликає батьків Микола Кулеба.

 

І додає, якщо ви помітили ці прояви у дитини – не дорікайте і не кричіть на неї! Одразу починайте довірливу розмову. Запевніть, що ви допоможете їй вийти з гри і захистите від наслідків. Якщо дитина не йде на контакт – зверніться до психолога!