Журнал «Тайм» назвав «Людиною року» рух проти сексуального насильства

08.12.2017
Американський тижневик «Тайм» назвав «Людиною року» рух MeToo («Я також») проти сексуального домагання.
 
Жінок, які відкрито виступили проти сексуального насильства і домагань, видання назвало «порушницями мовчання».
 
«Це визнання для сотень жінок i чоловіків, які наважилися розповісти свою історію. Їхня мужність та відвага змінює суспільство і наше ставлення до сексуального домагання», — сказав головний редактор журналу «Тайм» Едвард Фелстенталь.
 
«Це найстрімкіші суспільні зміни, які ми спостерігали впродовж десятиліть», — додав він.
 
Фелстенталь розповів у програмі «Сьогодні» на телеканалі Ен-Бі-Сі, що рух «почався з окремих виявів сміливості з боку сотень жінок (і деяких чоловіків також), які взялися розповісти свої власні історії».
 
Перші звинувачення в сексуальному домаганні з’явилися у жовтні на шпальтах газети «Нью-Йорк Таймс» i журналу «Нью-Йоркер» і стосувалися американського кінопродюсера Харві Вайнштайна.
 
Про свої історії почали розповідати зірки Голлівуду. Згодом зазвучали звинувачення на адресу політиків та впливових людей. Чимало з них втратило роботу, проти багатьох тривають слідства.
 
Журнал «Тайм» щороку з 1927-го визначає «Людину року». Це людина чи група людей, які найбільше вплинули на світові новини за останній рік як у позитивному, так і в негативному ключі.
 
На обкладинці журналу за 6 грудня бачимо жінок, які поскаржилися на сексуальні домагання, у тому числі співачку Тейлор Свіфт і акторку Ешлі Джадд.
 
Також цьогоріч у списку фіналістів на звання «Людина року» були президент США Дональд Трамп, глава КНР Сі Цзиньпін та американський спортсмен Колін Каперник.