Лавров порівняв миротворців ООН на Донбасі з окупантами

16:32, 07.12.2017

Міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров заявив, що ідея ввести миротворців ООН на Донбас не за російським сценарієм рівнозначна введенню "окупаційної адміністрації".

 

Про це Лавров заявив під час виступу в рамках 24-го засідання Ради міністрів ОБСЄ у Відні в четвер.

 

За його словами, на даний момент розгляд російського проекту резолюції про створення місії ООН на Донбасі затягується навмисно.

 

"Натомість пропонуються ідеї, рівнозначні введенню на Донбас окупаційної адміністрації з метою поховати комплекс заходів, схвалений радою безпеки і вирішити питання силою", - заявив Лавров.

 

На заяви Лаврова відповів міністр МЗС України Павло Клімкін, який заявив, що саме окупаційна адміністрація РФ на Донбасі вже присутня.

 

Раніше повідомлялося, що Президент Парламентської асамблеї ОБСЄ Георгій Церетелі закликав не забувати про військовий конфлікт на Сході України. У свою чергу Естонія закликала Росію припинити незаконну анексію Криму, а також не підтримувати сепаратистів на сході України.

 

Як повідомляла «УМ», під час свого виступу в рамках засідання Ради міністрів ОБСЄ у Відні Павло Клімкін заявив, що російська агресія в Україні не може бути новою нормальністю у Європі.