У Смілі арештували власника компанії, яка не включала опалення

15:30, 06.12.2017

Власника компанії ТОВ "Сміла Енергоінвест", яка не включала опалення у Смілі до середини листопада, Андрія Карпенка арештували у Києві.

Про це "УМ" повідомили смілянській активісти.

За їхніми словами, у Смілі було здійснено диверсію, адже за командою пана Карпенка учора пізно ввечері були відключені усі міські котельні, незаважючи на те, що ліміт на газ є до 10 грудня.

Як повідомляє прокуратура Черкаської області, засновник та один з керівників ТОВ «Смілаенергоінвест» Андрій Карпенко підозрюються в привласненні та розтраті більш як 38 млн. 500 тис. грн., отриманих в період з 2014 до 2017 року від споживачів міста Сміли за послуги з постачання теплової енергії.

Наразі йому повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 27, ч. 5 ст. 191 –привласнення чужого майна.

За результатами проведених обшуків вилучено готівкові кошти, фінансово-господарську документацію та комп’ютерну техніку, які підтверджують причетність цього пана та інших службових осіб «Сміла Енергоінвест»до вчинення вказаних кримінальних правопорушень, що тягне засобою від 7 до 12 років позбавлення волі. 

Як вдалося з’ясувати, напередодні "Сміла Енергоінвест", а це підприємство має мільйонні борги перед НАК "Нафтобаз України" і з горем пополам розпочало опалювальний сезон у Смілі тільки три тижні тому, добре поморозивши містян, почала перевіряти прокуратура. Тож, припускають активісти, така перевірки розізлила керівництво "Енергоінвесту" і стала причиною відключення тепла.

Самі представники "Сміла Енергоінвесту" так і не змогли пояснити причину відключення правоохоронцям, яких викликали депутати, аби вони зафіксували самовільний факт відключення теплопостачання у райцентрі.

Вчора, коли місцеві депутати, активісти та ветерани АТО дізналися про відключення тепла і почули, що представники Енергоінвесту збираються вивозити обладнання з міських котелень, то встановили чергування біля котелень і близько 22 години терміново зібрали позачергову сесію міської ради.

На нічній сесії, на яку зійшлися практично усі смілянські депутати, було підготовлено проекти рішень щодо постачальника "останньої надії" на отримання газу та надання можливості іншій теплопостачальній організації забезпечувати Смілу теплом.

Міські депутати прийняли рішення, що влада Сміли відмовляється від послуг приватного "Енергоінвесту" і хоче напряму співпрацювати з НАК "Нафтогаз України" через КП "Смілакомунтеплоенерго", директором є якого Володимир Прус.



Вони також проголосували за звернення до ПАТ "Черкасигаз" щодо надання лімітів для комунального підприємства "Смілакомунтеплоенерго", яке міська рада уповноважила опалювати місто, не беручи на себе борги "Енергоінвеста".



І вже сьогодні новообраний секретар міської ради Костянтин Синьогуб разом із делегацією депутатів прибув до Черкас, аби добитися на два наступні місяці лімітів газу для опалення Сміли.

Як заявив черкаським ЗМІ Сергій Овчаренко, заступник голови Черкаської ОДА, та диверсія, яка була зроблена "Сміла Енергоінвестом", не увінчалась успіхом. Сьогодні опалення у Смілі є.