Порошенко підвищить мінімальну зарплату до 4100 гривень

21:20, 04.12.2017

Президент Петро Порошенко заявив, що з наступного року планує підняти мінімальну заробітну плату в Україні до 4100 гривень.

 

Про це Порошенко заявив у понеділок.

 

За його словами президента, минулої п'ятниці підприємці поскаржилися йому на дефіцит робочих кадрів.

 

"Цей дефіцит означає, що в Україні почала зростати вартість робочої сили", - сказав Порошенко.

 

Він додав, що звернувся до прем'єра Володимира Гройсмана з пропозицією збільшити мінімальну заробітну плату в Україні до 4100 гривень. І нагадав, що минулого року вже була збільшена мінімальна зарплатня в Україні з 1600 до 3200 гривень.

 

"Це було правильне рішення, і його слід продовжувати. Тому я написав листа до Кабінету Міністрів і тепер публічно звертаюся до прем’єр-міністра із пропозицією наступного року вийти на рівень мінімалки в 4100 гривень", - сказав Порошенко.

 

На його думку, підприємцям слід наближати рівень заробітної плати до європейського рівня, оскільки тоді у кваліфікованих робітників буде мотивація краще працювати і саме у цих роботодавців, а також це допоможе збільшити надходження до місцевих бюджетів, пенсійного фонду та інше.

 

Ініціативу президента підтримав міністр соціальної політики Павло Розенко. За його словами, ініціатива Порошенка щодо підвищення мінімальної зарплати абсолютно правильна ініціатива.

 

"Рівень життя і добробут працюючої людини має бути підвищено. Переконаний, ми маємо всі шанси досягнути мінімальної зарплпати 4100 грн. у 2018 році у неінфляційний спосіб", - написав Розенко у Facebook.

 

"Такий крок також дасть нам додатковий ресурс надходжень до Песійного Фонду, що надасть нам можливості для чергового підвищення пенсій в Україні", - додав міністр.

 

Наразі бюджетною резолюцією пропонується встановити розмір мінімальної зарплати з 1 січня 2018 року на рівні 3 723 гривні, з 2019 року - 4 173 гривні, з 2020 року - 4 425 гривень.