«Уманьавтодор» оштрафували на 189 мільйонів гривень

17:06, 04.12.2017

Прокуратура Запоріжжя домоглася від ПАТ «Уманьавтодор» повернення 172 мільйонів гривень та 17 мільйонів авансу місцевій Службі автомобільних робіт.

 

Про це повідомляє прокуратура Запорізької області.

 

«Вжитими прокуратурою області заходами представницького характеру з «Уманьавтодору» стягнуто державні кошти, які перераховувалися останньому в якості авансу для виконання робіт з будівництва магістралі через річку Дніпро у місті Запоріжжі», – розповідають працівники обласної прокуратури Запоріжжя.

 

За їхніми даними, Службою автомобільних доріг у Запорізькій області протягом 2013 року було перераховано аванс підрядній дорожній організації з Умані, яка обіцяла будувати магістраль через Дніпро. Однак, підприємством такі роботи не виконувалися та авансові платежі  не поверталися.

 

Тож прокуратура Запоріжжя й  звернулася до суду з позовною заявою про стягнення збезсовісних дорожників авансових грошей, не забувши й про штрафні санкції.

 

Три роки ця справа розглядалася судом першої інстанції. Було проведено низку  судових експертиз на підтвердження позовних вимог. Врешті за результатами розгляду справи суд погодився з доводами прокуратури щодо безпідставного неповернення підприємством грошових коштів.

 

Тож недавнім рішенням господарського суду Вінницької області із ПАТ «Уманьавтодор» стягнуто на користь Служби автомобільних доріг у Запорізькій області неповернутих авансів у розмірі майже 172 мільйони гривень та пені у розмірі близько 17 мільйонів гривень.