В Україні перебувають у житловій черзі 100 тисяч учасників АТО

15:32, 04.12.2017

Приблизно 100 тисяч учасників АТО перебувають у черзі на поліпшення житлових умов в Україні на сьогодні.

 

Про це повідомив заступник голови громадської організації "Київська міська спілка ветеранів АТО" Антон Колумбет у понеділок.

 

"По місту Київ в черзі на поліпшення житлових умов стоїть на сьогодні 2312 учасників АТО. По всій Україні це приблизно 100 тисяч, а програма "Доступне житло" - це той інструмент, який може допомогти у цьому", - сказав пан Колумбет.

 

За його словами, у цьому випадку не йдеться про отримання безкоштовної квартири, яке, по суті, прописане в законі про статус ветеранів війни та гарантії їх соціального захисту.

 

"Навпаки, ми розуміємо, що в країні скрутна економічна ситуація, і ми самі шукаємо шляхи вирішення квартирних питань з мінімальними витратами державного або міських бюджетів", - підкреслив активіст.

 

Він закликає Президента включити програму "Доступне житло" в перелік соціальних ініціатив для учасників АТО, уряд - цей проект профінансувати, а народних депутатів -  "перейти від піару при ухваленні бюджету, в якому програма "Доступне житло" буде гідно профінансована".

 

Як наголосив пан Колумбет, соціальні гарантії - це певна винагорода за життя, за здоров'я бійців.

 

"Війна - це робота, яка має гідно оплачуватись, щоб підвищити престиж військової служби. А підвищення престижу - це шлях до перемоги. Ми не маємо заганяти в армію, ми маємо досягти рівня коли молодь буде мріяти потрапити в армію", - підкреслив представник ГО.