Блокування NewsOne: від власника каналу вимагають «покаятися за сепаратистські висловлювання»

07:45, 04.12.2017
Блокування NewsOne: від власника каналу вимагають «покаятися за сепаратистські висловлювання»

Протестувальники під телеканалом NewsOne (Главком)

Активісти, які заблокували канал NewsOne, висунули головну вимогу до власника каналу, народного депутата Євгена Мураєва - покаятися у сепаратистських висловлюваннях.

Про це повідомляє "Дзеркало тижня".

Окрім покаяння від Євгена Мураєва, учасники блокування вимагають звільнити "найватніших" ведучих і змінити редакційну політику каналу з "ватної прокремлівської" на "патріотичну проукраїнську".

"До тих пір, поки цього не відбудеться, наша мирна акція продовжуватиметься", - заявив активіст Олексій Середюк.

Нагадаємо, 3 грудня група активістів привезла до NewsOne вантажівку з мішками, які почала розвантажувати, блокуючи вхід до телеканалу.

З часом виявилося, що ця акція транслюється у facebook-спільноті "Всесвітньо-броварське телебачення", яке пов’язують із Дмитром Корчинським.


У той же час журналісти NewsOne під час ефіру закликали Президента України та Міністра внутрішніх справ втрутитися в ситуацію навколо блокування каналу.

Про це в ефірі телеканалу сказала телеведуча Діана Панченко.

"Дорогі глядачі, наш телеканал заблоковано. Наші співробітники налякані, але ефір триває. Ми звертаємося до Президента України та Міністра внутрішніх справ і вимагаємо взяти під особистий контроль факт нахабного посягання на свободу слова", - підкреслила журналістка.

Вона наголосила, що журналісти продовжать трансляцію та назвала акцію замовною.

"І ще ми хочемо відкрито заявити псевдоактівістам, а головне їхнім кураторам: ми вас не боїмося, ми не зупинимо ефір. Ми не перестанемо транслювати всі важливі події в нашій країні, як би на нас не тиснули", - сказала Діана Панченко.

Голова Національної спілки журналістів України Сергій Томіленко назвав фізичне блокування каналу Newsone тиском на ЗМІ, вказує "Громадське".

"Тільки що у прямому ефірі я назвав дикунством пряме блокування діяльності каналу… це пряме перешкоджання журналістській діяльності, тиск на ЗМІ та загроза фізичній безпеці", — сказав Томіленко.

Він також додав, що спостерігається "вибірковість правоохоронців".

"Тисячі спецпризначенців патрулюють урядові квартали. А по факту загострення ситуації під Newsone — лише пару патрулів", — відзначив Томіленко.

Нагадаємо, Євген Мураєв в ефірі свого телеканалу назвав Революцію гідності державним переворотом. Такі слова обурили присутніх в студії народних депутатів, які пішли з ефіру.