Селище Верхньоторецьке узяли під контроль ЗСУ

10:21, 01.12.2017
Селище Верхньоторецьке узяли під контроль ЗСУ

Підрозділи ЗСУ потроху просуваються на донецькому напрямку. (Фото штабу АТО)

Бійці 95 десантно-штурмової бригади Збройних Сил України узяли під свій повний контроль селище міського типу Верхньоторецьке, що поблизу Авдіївки і окупованої Ясинуватої Донецької області.

 

Про це повідомили волонтери в ніч на п’ятницю. Згодом цю інформацію опосередковано і лаконічно підтвердили у прес-центрі штабу АТО в п’ятницю вранці.

 

Верхньоторецьке знаходиться поруч зі стратегічною дорогою з окупованої Горлівки до Донецька.

 

Про те, що селище перебуває під контролем ЗСУ першим повідомив волонтер і шоумен Сергій Притула на своїй сторінці у Facebook.

 

«На фоні різного негативу навколо, так тішуся таким повідомленням з фронту, як тому, яке отримав сьогодні від друзів з 95-ї бригади. Наші (в рамках мінських угод) трохи нам'яли сєпарсько-рассєйські боки і повністю взяли під контроль Верхньоторецьке. Місто повністю під нашим контролем. Ніяких сірих зон. Пов-ніс-тю! Але, відповідно, дистанція із ворожими силами достатньо скоротилась і зараз важливо не "проморгати" сєпарські випади у відповідь. Коротше, у славного 2-го батальйону 95-ки з'явилась потреба у двох хороших тепловізорах», - написав Сергій Притула.

 

Пізніше Семен Кабакаєв також підтвердив цю інформацію у соцмережах: «ЗСУ узяли повністю під контроль Верхньоторецьке. Вітаю наших хлопців на передових позиціях і усіх причетних.

 

Окремі користувачі зазначають у соцмережах, що Верхньоторецьке і так фактично перебувало під контролем ЗСУ, інші – що воно перебувало в «сірій зоні».

 

Утім, штаб АТО лаконічно повідомили, що ЗСУ "покращили тактичне положення" на Донеччині.

 

"Окремі підрозділи Збройних Сил України на донецькому напрямку покращили тактичне положення з метою поліпшення умов спостереження за противником і ведення оборонного вогню у відповідь на провокативні обстріли російсько-окупаційних військ", - йдеться у повідомленні прес-центру штабу АТО.

 

У штабі також наголошують про те, що ЗСУ "суворо дотримуються Мінських домовленостей, відповідно до положень яких можуть зміцнювати або переобладнувати свої позиції, передислоковуватися в межах територій, визначених цими домовленостями".

 

Водночас у штабі АТО не уточнили, про яку саме місцевість на донецькому напрямку йдеться.

 

Минулого тижня штаб АТО вже повідомляв про "покращення тактичного положення" - тоді йшлося про оклиці Горлівки та Світлодарська. Зокрема, повідомлялося, що українська армія зайняла села Гладосове та Травневе неподалік Горлівки.

 

За даними штабу АТО, це відбулося, знову ж таки, аби поліпшити умови "спостереження за противником і вести оборонний вогнь у відповідь на провокативні обстріли".