У Черкасах пильна сусідка допомогла спіймати злодіїв–гастролерів з Харкова

14:07, 30.11.2017
У Черкасах пильна сусідка допомогла спіймати злодіїв–гастролерів з Харкова

Відмички, які знайшли у злодіїв (Поліція Черкащини)

У Черкасах, завдяки пильності сусідки, під час пограбування квартири попалися злодії –гастролери, які приїхали «на роботу» з Харкова.

Про це «УМ» поінформували у черкаській обласній поліції.

Правоохоронці кажуть, що затримали злодюжок дякуючи небайдужості жінки, яка живе по-сусідству з квартирою 31-річної черкащанки.

Вона подзвонила оперативному черговому відразу ж, як побачила, що двоє невідомих чоловіків відкривають двері сусідньої квартири.

Жінка також повідомила, що її 31-річна сусідка зараз на роботі.

За викликом терміново виїхала слідчо-оперативна група. Поліцейські підійшли до дверей квартири і побачили, що вони закриті зсередини на ключ, а там чується стукіт і гуркіт.

«Ми зрозуміли, в приміщенні зачинилися крадії. Тож взяли їх на гарячому. Злодіями виявилися неодноразово раніше судимі жителі Харкова, 25 та 27 років», – розповідають поліцейські.

За їхніми словами, у затриманих злодюжок було вилучено набір відмичок, якими вони відчинили двері квартири, та сумку із золотими прикрасими, серед яких господиня помешкання пізніше впізнала свій ланцюжок.

Що робили харківські злодії у черкаській квартирі, вони толком не змогли пояснити. Сказали лише, що в Черкаси приїхали до товариша, якого не змогли знайти.

Черкаським відділом поліції відкрито кримінальне провадження за частинами 3 статті 15 (Замах на злочин) та статті 185 (Крадіжка) Кримінальногокодексу України, а це позбавлення волі від трьох до шести років.

Підозрюваних тримають під вартою, а правоохоронці перевіряють, чи не причетні вони до аналогічних правопорушень на території Черкаської та інших областей України і звідки у них золото.