У Москві подовжили арешт українським прикордонникам Богдану Марцоню і Ігорю Дзюбаку (фото)

20:40, 29.11.2017
У Москві подовжили арешт українським прикордонникам Богдану Марцоню і Ігорю Дзюбаку (фото)

Богдан Марцонь у Лефортовському суді Москви.

Лефортовський райсуд в Москві продовжив арешт викраденим на Сумщині українським прикордонникам Богдану Марцоню і Ігорю Дзюбаку ще на два місяці, до 5 лютого 2018 року.  

 

Таке рішення оголосила суддя Олена Галіханова у середу, повідомляє УНІАН.

 

Щодо кожного заарештованого українця провели окреме засідання. Засідання тривали не більше 10 хвилин. У дорадчій кімнаті суддя була близько трьох секунд.

 

Засідання проходило в закритому режимі, оскільки у справі нібито є "секретні матеріали". Українських прикордонників звинувачують в незаконному перетині кордону.

 

Журналістів не запросили на оголошення першого вердикту. У залі суду Дзюбак повідомив, що дійсно перетнув кордон для "отримання інформації". За даними адвоката, їх затримали в декількох десятках метрів від лінії кордону з боку Росії.

 

                                     Дзюбак не заперечив перетин кордону. 

 

Нагадаємо, на початку жовтня на Сумщині зникли двоє українських прикордонників, які здійснювали моніторинг ділянки кордону.

 

4 жовтня Росія підтвердила затримання двох службовців Держприкордонслужби України на кордоні із Сумською областю. До двох українських прикордонників, яких затримала російська ФСБ, не пускали дипломатів.

 

9 жовтня російський суд заарештував на два місяці двох українських прикордонників, яких викрали на Сумщині.