На Донбасі російські снайпери використовують цивільних у якості «живого щита»

15:41, 29.11.2017

Українська сторона СЦКК вимагає від російської сторони докласти всіх зусиль для припинення снайперських обстрілів у зоні АТО та уникнення використання мирного населення як "живого щита" на лінії розмежування Донецької і Луганської областей.

 

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО з посиланням на українську сторону СЦКК в середу.

 

Наголошується, що бойовики не припиняють застосовувати проти підрозділів Збройних сил України снайперську зброю.

 

“НЗФ ОРДО застосовує снайперську зброю. Так, 24 та 25 листопада 2017 року зафіксовано неодноразові випадків обстрілів бойовиками позицій підрозділів ЗСУ зі снайперської зброї в населених пунктах Верхньоторецьке та Мар’їнка. Снайперський вогонь з боку НЗФ ОРДО по Мар’їнці вівся з житлових кварталів населеного пункту Трудівський”, - йдеться в повідомленні.

 

Крім того, 28 листопада внаслідок застосування снайперської зброї з боку бойовиків “ДНР” по населеному пункту Авдіївка отримав вогнепальне поранення, не сумісне із життям, український військовослужбовець, поінформували в СЦКК.

 

“Українська сторона СЦКК вимагає від російської сторони СЦКК докласти усіх зусиль для припинення таких обстрілів та уникати використання мирного населення на непідконтрольній українському урядові територіях ОРДО у якості «живого щита»», - наголошується в повідомленні.

 

Підкреслюється, що такі дії незаконних збройних формувань ставлять під загрозу життя та здоров’я цивільного населення та погіршують гуманітарну обстановку, загострюють збройний конфлікт на Донбасі.

 

Загалом, за даними штабу АТО, минулого вівторка внаслідок ворожих обстрілів один український боєць загинув, ще двоє – отримали бойові травми.

 

Бойовики за добу здійснили 27 обстрілів, в тому числі у передмісті Авдіївки зафіксовано кількагодинні обстріли українських позицій ворожим снайпером.