Депутати Київради хочуть, щоб депутати Верховної Ради сплачували за проїзд у громадському транспорті

09:41, 29.11.2017
Депутати Київради хочуть, щоб депутати Верховної Ради сплачували за проїзд у громадському транспорті

Парковка перед Верховною Радою (glavcom.ua)

У Київській міській раді 91 депутата звернувся з ініціативою до вищих органів влади, у якій пропонують скасувати пільговий безкоштовний проїзд у громадському транспорті і депутатам Верховної Ради, і місцевим обранцям.

Про це повідомляє прес-служба Київської міської ради.

"Сьогодні (28 листопада. - ред.)на пленарному засіданні Київської міської ради депутати прийняли рішення звернутися до Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України щодо скасування права народних депутатів та депутатів місцевих рад на безоплатний проїзд", - ідеться в повідомленні.

Зараз депутати Верховної Ради можуть задарма їздити громадським транспортом по всій Україні, так їм ще й додатково компенсуються транспортні витрати на авто. Депутати місцевої ради мають право безплатного проїзду на залізничному, автомобільному і водному транспорті незалежно від форми власності, а також на всіх видах міського пасажирського транспорту (за винятком таксі) на території відповідної ради.

"В умовах сьогодення, в період війни на сході України, депутати Київської міської ради, вважають недоцільним за рахунок державного бюджету України та відповідних місцевих бюджетів забезпечувати народних депутатів та депутатів місцевих рад безоплатним проїздом. Тому ми пропонуємо внести зміни до чинного законодавства України, скасувавши права народних депутатів та депутатів місцевих рад на безоплатний проїзд", - зазначила ініціатор відповідного проекту рішення, депутат Київради Алла Шлапак.