Нові санкції проти Росії: США заборонили фінансувати компанії під санкціями на понад 2 тижні

09:00, 29.11.2017
Нові санкції проти Росії: США заборонили фінансувати компанії під санкціями на понад 2 тижні

США розширює санкції проти пов’язаних із Кремлем компаній (ілюстрація із відкритих джерел)

США розширили секторальні санкції в економічній та фінансовій сфері проти Росії. Відтепер Громадянам та компаніям, зареєстрованим у США заборонено фінансувати російські компанії, включені до санкційного списку, понад 14 днів.

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на міністерство юстиції США.

Обмеження запроваджуються на умови фінансування російських компаній, що перебувають під санкціями, з боку американських юридичних чи фізичних осіб, а також із території США.

Для підсанкційних російських компаній із енергетичного сектора термін, на який їм можуть бути надані кредити, скоротиться до 60 днів із нинішніх 90, а для компаній з обмеженнями із фінансового сектора – до 14 днів із нинішніх 30.

Відповідну інструкцію Департамент контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США опублікував через застосування пов’язаних з Україною і Росією обмежень.

"Зміни стосуються поправок до Директиви 1 і Директиви 2, пов'язаних з Україною і Росією, що були прийняті 29 вересня 2017 року", - зазначили в американському міністерстві фінансів.

Нагадаємо, США розширює санкції проти Росії через захоплення українських територій та можливе втручання у вибори президента США.