В Україні почали продаж ялинок до свят

18:17, 28.11.2017
В Україні почали продаж ялинок до свят

Легальність походження ялинки засвідчують індивідуальний номер та штрих-код,

Продаж новорічних ялинок, заготовлених на спеціальних плантаціях або під час проведення рубок формування і оздоровлення лісів,  вжестартував в Україні.

 

Про це повідомляє Держлісагентство України у вівторок.

 

В агентстві кажуть, що такі методи запроваджені з метою зменшення шкоди для навколишнього середовища.

 

«Кожен громадянин може особисто ознайомитися з обсягами, місцями реалізації, цінами на новорічні ялинки на сайтах обласних управлінь лісомисливського господарства та лісгоспів», — розповів заступник голови Державного агентства лісових ресурсів Володимир Бондар.

 

За його словами, всі охочі можуть купувати ялинки у державних лісгоспах, бо це коштуватиме дешевше, ніж на ялинкових базарах.

 

Задля екологічності Держлісагентство створило спеціальні плантації новорічних ялинок на площею 5 тисяч гектарів, де зростає 18 мільйонів хвойних дерев різних порід віком від 1 до 10 років.

 

Щороку в грудні передбачається проведення рубок догляду за лісом у загущених молодняках, де без шкоди для лісу можна вибрати (відсортувати) близько 1 мільйона новорічних ялинок.

 

Цінова політика на новорічні ялинки у 2017 році залишається в середньому на рівні минулого року. По Україні середня ціна становить близько 60 грн за погонний метр.

 

Перевірити легальність походження ялинки можна за допомогою самоклейної етикетки, яка має бути на дереві. Вона містить індивідуальний номер та відповідний йому штрих-код, внесений до єдиної системи електронного обліку деревини.

 

Зазначимо, що новорічне містечко на Софійській площі у Києві прикрасять роботами української художниці Марії  Приймаченко, а головну новорічну ялинку у Києві — 3,6 км неонових гірлянд.