У Красноярську школам наказали готуватися до війни (документ)

09:25, 28.11.2017
У Красноярську школам наказали готуватися до війни (документ)

Російські школи влада вирішила готувати до воєнного стану (Рустем Агадамов / Twitter)

У Красноярську в Росії керівників шкіл зобов’язали підготуватися до роботи в умовах воєнного стану, на випадок ведення військових дій.

Про це повідомляє видання "Дождь".

Як фото документу для службового користування потрапило в інтернет, з’ясовують російські силовики.

У документі йдеться про приведення "підвідомчих установ в готовність до роботи в період мобілізації, у воєнний час, при введенні воєнного стану"

Справжність листа підтвердила прес-секретар міністерства освіти Красноярського краю Надія Квітковська. За її словами, "мобілізаційна підготовка" всіх організацій, в тому числі і освітніх, визначена федеральним законом, тому всі вони "повинні в обов'язковому порядку знати, як поводитися в критичній ситуації".

"Що стосується документа, то він був для внутрішнього користування, тому зараз відповідними органами ведеться перевірка на предмет того, звідки пішов витік інформації. Відповідно, коли людина, яка цей документ виклав в мережу, буде знайдений, він буде покараний ", - заявила Квітовская.

Вона додала, що рекомендації про готовність працювати в умовах воєнного часу направили в усі муніципальні відділи освіти.

Нагадаємо, напередодні президент Росії Володимир Путін заявив про те, що всі великі промислові підприємства повинні мати можливість швидко перейти на військове виробництво і випуск оборонної продукції і послуг. За словами президента, це "одне з найважливіших умов забезпечення військової безпеки держави".