Активіста «Руху Визволення» Анатолія Виногродського арештували на два місяці через розбій

07:48, 28.11.2017
Активіста «Руху Визволення» Анатолія Виногродського арештували на два місяці через розбій

Затримані в Маріуполі - колишні бійці добробатів, яких звинувачують в розбої та викраденні людей (Анатолій Виногродський / Facebook)

Суд в Маріуполі арештував активіста "Руху визволення" та екс-добровольця із батальйону "Донбас" Анатолія Виногродського на 60 діб.

Про це повідомляє "Укріноформ".

Засідання суду спочатку проходило під посиленою охороною поліцейських, а потім - в закритому режимі. Під час розгляду справи Виногродському стало зле.

Таку ж міру покарання раніше Жовтневий суд обрав для Олександра Новикова - колишнього «донбасівця», якого звинувачують у викраденні та тортурах людини.

Напередодні Жовтневий суд Маріуполя заарештував на два місяці добровольця батальйону ОУН Леоніда Литвиненка (позивний Бек).

"Затримання та арешти усіх ініцював слідчий донецької поліції Артем Подвиг. І "Хаммєр" (Вадим Ковтуненко - ред.), і "Гал" (Анатолій Виногродський - ред.), і "Бек" (Леонід Литвиненко - ред.) були серед організаторів табору Рух "Визволення" на Грушевського, куди ми вийшли з вимогою ухвалення антикорупційних законів", - повідомляє "Рух визволення", активістами в якому були арештовані.

Як повідомляла "УМ", Анатолій Виногродський та Вадим Ковтенунко були затримані у Києві 26 листопада, Леонід Литвиненко - під час спецоперації в Новоград-Волинському, де активісти блокують торігівлю російськими нафтопродуктами, у якій звинувачують Віктора Медведчука.