Губернатор Одещини Степанов вніс 600 тис грн застави за активіста Стерненка

15:07, 27.11.2017
Губернатор Одещини Степанов вніс 600 тис грн застави за активіста Стерненка

Максим Степанов каже, що перерахував 600 тис. грн заради справедливості.

Голова Одеської облдержадміністрації Максим Степанов вніс 600 тисяч гривень застави за активіста Сергія Стерненка, заарештованого після конфлікту з поліцейськими в Літньому саду Одеси.

 

Про це Максим Степанов написав у Facebook  в понеділок.

 

"Щойно я вніс заставу за Сергія Стерненка. Я хочу, щоб моя позиція була зрозуміла і прозора. Це моя людська реакція на несправедливість. 600 тис. грн застави для того, хто кидався на поліцію, і 128 тис. грн застави для того, на чиїй совісті занапащені життя дітей у таборі «Вікторія». Де тут справедливість?» - підкреслив Степанов.

 

При цьому він уточнив, що не підтримує і ніколи не підтримуватиме радикальних форм протесту в цій спочатку мирній акції. Але він розуміє, що було приводом для таких дій.

 

“Привід - обурливий, протест адекватний, форма протесту - не допустима!" - пише Степанов.

 

Керівник Одещини також вважає поліцію гарантом безпеки й категорично не згоден з критикою на адресу правоохоронних органів у ситуації навколо Літнього театру, оскільки "численна присутність поліції зірвала плани завести на мітинг у Міському саду тітушок, і влаштувати криваву бійню із захисниками Літнього театру".

 

“Я, зі свого боку роблю все, що необхідно, щоб Літній театр став невід'ємною частиною Міського саду. Засновники Одеси подарували місту сад не для наживи ганебних ділків. Вони створювали прекрасне місто. І місто має залишатися прекрасним", - написав голова облдержадміністрації Степанов

 

Як повідомляла «УМ», суд обрав міру запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою для двох активістів, яким закидають організацію масових безладів під час акції протесту проти забудови Літнього театру в міському саду Одеси 18 листопада. Одним з арештованих виявився колишній лідер одеського осередку "Правого сектора" Сергій Стерненко.

 

Під час протестів проти забудови розбили голову начальнику одеської поліції Дмитру Головіну, за медичною допомогою звернулися 20 поліцейських.

 

Поліція кваліфікує подію за ч.4 ст. 296 (хуліганство) і ст. 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) КК України.