У Сирії загинуло 70 цивільних після авіаударів військ Асада і Росії

09:02, 27.11.2017

Російські ВКС і сирійські урядові війська Асада посилили атаки на бойовиків "Ісламської держави" і загони озброєної опозиції, в результаті яких загинули мирні жителі у Сирії. Сталося це за кілька днів до початку женевських переговорів щодо Сирії.

 

Про це повідомляють світові ЗМІ.

 

Відомо, що бомбардувальники ВКС Росії завдали 26 листопада груповий удар по об'єктах ІД в провінції Дейр-ез-Зор.

 

"Літаки уразили опорні пункти і скупчення бойовиків в долині річки Євфрат", - йдеться в повідомленні російського міністерства оборони.

 

Однак в ході повітряних нальотів постраждало і цивільне населення. За даними Сирійської наглядової ради з прав людини (SOHR), в результаті ракетно-бомбового удару загинули 53 мирних жителя, в тому числі 21 дитина. Авіаудари в районі Дейр-ез-Зор наносяться вже четвертий день поспіль.

 

Урядові сирійські війська в ході наступу на позиції загонів збройної опозиції в районі Східна Гута недалеко від Дамаска завдали масованих вогневих ударів по населених пунктах Месраба і Мадіра.

 

В ході цієї атаки, за даними правозахисників, загинули 23 мирних жителя.

 

Східна Гута є однією з "зон деескалації", встановлених між сирійським режимом і опозицією в результаті багатосторонніх переговорів.

 

Однак з початку листопада урядові війська відновили обстріл під приводом того, що тут дислокуються загони джихадистського угруповання "Джебхат Фатх аш-Шам" на які режим тиші не поширюється.