У Луганську вже закликають об’єднатися з терористичною ДНР

16:39, 25.11.2017

Листівки із закликами до об’єднання з так званою терористичної ДНР почали розповсюджувати в окупованому Луганську.

 

Про це повідомив журналістам заступник голови Луганської військово-цивільної адміністрації Юрій Клименко у суботу.

 

"За нашими даними, на території Луганська розповсюджуються листівки з текстом, що потрібно об’єднатися в єдину республіку. Людей потихеньку готують до такого об’єднання. Наступним кроком буде розповсюдження таких закликів у ЗМІ на окупованих територіях", - вважає пан Котменко.

 

На його думку, об’єднання вигідне Росії, адже в "республіках" різні вектори: на окупованій частині Луганщини припускають можливість об’єднання з Україною, а в ОРДО категорично проти цього.

 

Також, як зазначив заступник голови ЛВЦА, таке об’єднання стане грубим порушенням мінських домовленостей, і після цього доведеться змінювати формат переговорів.

 

Окрім того, Клименко називає звільнення ватажка бойовиків ЛНР Ігоря Плотницького і призначення замість нього Леоніда Пасічника зміною векторів впливу.

 

"Це зміна векторів впливу. Плотницький вважав себе людиною Суркова, Пасічник – це представник ФСБ РФ. Керувати територіями ОРЛО будуть представники ФСБ РФ через Пасічника", - зазначив він.

 

Пан Клименко нагадав, що Пасічник до подій 2014 року працював у СБУ, де координував підрозділ із протидії контрабанді.

 

"Відомо, що він тоді підтримував як офіційні, так і неофіційні стосунки з представниками ФСБ. Саме в ті часи він і потрапив у поле зору російських спецслужб і був завербований", – вважає заступник глави обласної ВЦА.

 

Зараз, за його словами, щодо Пасічника відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.109 "Дії, вчинені з метою захоплення державної влади".

 

У той же час, інформаційні ресурси сепаратистів Луганська повідомляють, що Луганська телерадікомпанія "ДТРК ЛНР", керівництво якої так званий «міністр МВС ЛНР» Ігор Корнет звинуватив у зв'язках з українськими спецслужбами, відновила своє мовлення с аном на суботу.

 

Як повідомляла «УМ», 21 листопада в Луганську розгорівся конфлікт через владу між ватажком бойовиків Ігорем Плотницьким і самопроголошеним «міністром МВС ЛНР» Ігорем Корнетом.

 

Вже 23 листопада ватажок ОРЛО Ігор Плотницький з найближчим оточенням виїхав з території Луганська, пізніше Плотницького помітили в аеропорту в РФ.

 

24 листопада стало відомо, що Плотницький вирішив залишити фейкову посаду ватажка бойовиків Луганська нібито через проблеми зі здоров’ям.