У Києві і Одесі евакуювали пасажирів аеропортів через замінування

18:06, 24.11.2017

Міжнародний аеропорт "Київ" (Жуляни) і Міжнародний аеропорт "Одеса" майже одночасно евакуювали своїх пасажирів після надходження повідомлення про їхнє  нібито мінування у п’ятницю ввечері.

 

Як повідомляє у прес-служба аеропорту «Київ», дзвінок із сигналом про загрозу надійшов до аеропорту близько 16:35.

 

Тому наразі проводиться перевірка на наявність загрози.

 

Як додає поліція Києва, на робочий телефон аеропорту "Київ" подзвонив чоловік та повідомив про закладену вибухівку на його території. За вказаною адресою виїхали патрулі поліції, слідчо-оперативна група району, вибухотехніки та кінологи.

 

Евакуювали близько 250 осіб. 

 

Інформацію про подію зареєстрували в Журналі єдиного обліку заяв і повідомлень Солом’янського управління поліції. Вирішується питання щодо відкриття кримінального провадження за ст. 259 (Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності) Кримінального кодексу України.

 

Між тим, у довідкову службу ВАТ "Міжнародний аеропорт "Одеса" зателефонував невідомий та повідомив, що аеропорт заміновано. Працівники аеропорту негайно повідомили про це поліцію.

 

На місце події виїхала слідчо-оперативна група Малиновського відділу поліції, спеціалісти Вибухотехнічного управління ГУНП та кінологи зі службовими собаками.

 

Вживаються заходи щодо евакуації пасажирів та працівників аеропорту, повідомила поліція Одеської області після 17:00 у п’ятницю.