У Луганську стихає протистояння між бойовиками ЛНР

17:35, 24.11.2017

Відносно спокійна ситуація спостерігається на вулицях окупованого Луганська  станом на п’ятницю. Зокрема, поменшало озброєних осіб та військової техніки у центрі обласного центру.

 

Про це повідомив перший заступник моніторнигової місії ОБСЄ на Донбасі Олександр Хуг під час брифінгу в Українському кризовому медіацентрі за допомогою скайпу в п’ятницю.

 

За його словами, 23 листопада спостерігачі ОБСЄ відвідали Луганськ і побачили там спокійну ситуацію.

 

"Люди займалися своїми повсякденними справами, поменшало озброєних осіб та військової техніки у деяких районах міста", - заявив пан Хуг.

 

Спостерігач повідомив також, що СММ відновила патрулювання в окупованих районах Луганської області.

 

На запитання, чи відомо місії щось про те, що 21 листопада через неконтрольовану ділянку кордону з РФ до України зайшла колона російської техніки – 20 БТРів і 50 "Уралів" - частина якої потім пішла на Луганськ, Хуг відповів, що він не може підтвердити цю інформацію.

 

За даними російських ЗМІ, у Луганську також відновили роботу школи та лікарні.

 

Як повідомляла «УМ», 21 листопада в Луганську розгорівся конфлікт між ватажками бойовиків ЛНР Ігорем Плотницьким та Ігорем Корнетом. До протистояння були залучені бойовики ватажка ДНР Олександра Захарченка (які виступили на боці Корнета) і ФСБ РФ.

 

В четвер вранці прихильники Ігоря Корнета зняли оточили будівлю облдержадміністрації де нібито забарикадувався Плотницький

 

23 листопада автомобільний кортеж, у якому перебували ватажок незаконного збройного формування ЛНР Ігор Плотницкий та кілька персон з його оточення, залишили Луганськ. Згодом Плотницького побачили в одному з аеропортів Москви.