До Росії вивезли всю готівку з Луганська

14:35, 23.11.2017

Усі готівкові кошти з банків і банкоматів були вивезені до Росії з окупованого Луганська протягом останніх днів.

 

Такими є дані Головного управління розвідки Міноборони України, оприлюднені у четвер.

 

"На окупованих землях погіршуються умови проживання місцевого населення. Зокрема, у банках та банкоматах Луганська відсутні готівкові кошти. За попередньою інформацією, вся готівка була вивезена на територію РФ. Пенсіонерам, які звертаються до працівників фінансових установ з метою пояснення ситуації, повідомляється, що кошти будуть відсутні до кінця поточного року (причини не повідомляють)", – зазначив речник Міноборони з питань АТО Олександр Мотузяник.

 

Крім цього, за даними розвідників, у зв’язку з кризою суспільно-політичної обстановки на території т.зв. ЛНР російське окупаційне командування намагається скористатися ситуацією для ескалації бойових дій проти сил АТО.

 

"Командир одного із з’єднань т.зв. 2 АК наказав підготувати ствольну артилерію, зосереджену на позиціях вздовж лінії розмежування, до ведення вогню вглибину тимчасово окупованої території Луганської області з метою імітації обстрілу артилерією ЗС України", – зазначив полковник Мотузяник.

 

Як відомо, цього тижня в окупованому Луганську загострилася ситуація через конфлікт ватажка ЛНР Ігоря Плотницького з  відстороненим "главою МВС ЛНР" Ігорем Корнетом.

 

За останніми данми, Плотницький виїхав з Луганська.