У Луганську оточено будівлю облдержадміністрації з Плотницьким (фото)

09:43, 23.11.2017
У Луганську оточено будівлю облдержадміністрації з Плотницьким (фото)

Зелені чоловічки в центрі окупованого Луганська.

Бойовики посилили охорону й підігнали бронетранспортери (БТР) до будівлі, де забарикадувався ватажок терористичної ЛНР Ігор Плотницький. При цьому, прихильники Ігоря Корнета, який виступив проти Плотницького, зняли оточення в декількох кварталах, розташованих у центрі окупованого Луганська.

 

Про це повідомляють російські ЗМІ у четвер вранці.

 

Зокрема, оточення знято в районі лялькового та російської драматичних театрів.

 

"Автоматників у балаклавах і з білими стрічками на руках стало більше в районі будівлі колишньої Луганської облдержадміністрації, де забарикадувався Плотницький, а також в районі телекомпанії Луганськ 24 і будівлі "МВС ЛНР", де перебуває і керує переворотом так званий «міністр МВС Ігор Корнет».

 

 

При цьому, бойовики, як і в попередні дні, перевіряють документи у перехожих.

 

 

"Особливо це стосується чоловіків середнього віку", - додав місцевий житель Сергій, ім'я якого змінено у цілях безпеки. За його словами, порівняно із ситуацією в середу, вже станом на четвер людей в Луганську стало трохи більше.

 

 

"Вчора місто практично вимерло, зараз видно, що деяких дітей у центрі міста батьки все-таки ведуть до школи", - зазначив Сергій.

 

 

Лікарні працюють у звичайному режимі. Адже медикам заборонили виїжджати з Луганська до кінця тижня.

 

Як повідомляла «УМ», 21 листопада в Луганську розгорівся конфлікт між ватажками бойовиків ЛНР Ігорем Плотницьким та Ігорем Корнетом. До протистояння були залучені бойовики ватажка ДНР Олександра Захарченка (які виступили на боці Корнета) і ФСБ РФ.

 

Пізніше Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ заявила про наявність автомобілів військового типу і присутність озброєних людей, які перекрили частину вулиці Коцюбинського в Луганську навколо будівлі, де раніше розміщувалося обласне управління МВС України.

 

Побоюючись наступу ЗСУ під час розборок у Луганську, Росія ввела на окуповану територію області свої війська і посилила передову кадровими російськими військовими