Полторак відреагує адекватно на загострення в Луганську

16:35, 22.11.2017

Міністр оборони України Степан Полторак заявив, що Збройні сили України готові вживати заходів у разі загострення ситуації на луганському напрямку, зокрема, й в окупованому Луганську.

 

Про це генерал армії Полторак сказав журналістам у Києві в середу.

 

"Збройні сили України у напрямку Луганська готові до загострення ситуації. У разі загострення ми реагуватимемо адекватно", - сказав пан Полторак.

 

Міністр оборони додав, що наразі в окупованому Луганську "одна злочинна організація змінює іншу".

 

Як повідомляла «УМ», напередодні ватажок терористичної ЛНР Ігор Плотницкий відсторонив Ігоря Корнета від "посади міністра внутрішніх справ ЛНР" у зв'язку з порушенням кримінальної справи.

 

Той, однак спростував свою відставку, та забарикадувався в будівлі "МВС ЛНР" із колишніми «беркутівцями». На підтримку Корнета до Луганська прибули з Донецька бойовики терористичної ДНР, адже їхній ватажок Олександр Захарченко підтримав у конфлікті саме Корнета, а не Плотницького.

 

За неофіційними даними, Кремль також поставив на Корнета. Утім, в середу вранці Плотницький провів нараду з іншими сепаратистами, щоб спростувати повідомлення про свою втечу до Росії.

 

Тоді як бойовики Корнета спільно з терористами ДНР штурмували будівлю фейкової «Генпрокуратури ЛНР», після чого узяли її під контроль і арештували її керівників.