Співак Дмитро Хворостовський помер у Лондоні

11:14, 22.11.2017
Співак Дмитро Хворостовський помер у Лондоні

Дмитро Хворостовський помер від раку (фото із соцмереж)

Оперний російський співак Дмитро Хворостовський помер у Лондоні у віці 55 років від тривалого захворювання.

Про смерть співака спочатку повідомив у мікроблозі Twitter дмитро Маліков, але за 20 хвилин видалив свій пост. Пізніше, в коментарі жірналістам, він зазначив. що дізнався про смерт Хворостовського від поетеси Лілії Виноградової.

За інформацією Дмитра Малікова, Хворостовський помер 22 листопада близько 3:30 за лондонським часом.



Смерть співака підтвердив Йосип Кобзон та агент Дмитра Хворостовського в Росії.

Дмитро Хворостовський став всесвітньо відомим після перемоги в 1989 році на телевізійному конкурсі Бі-бі-сі "Співак світу" у місті Кардіффі (Великобританія), де він був удостоєний титулу "Найкращий голос" й отримав головний приз.

Після оперного дебюту на заході в Nice Opera у французькій Ніцці в опері Петра Чайковського "Пікова Дама" Дмитра стали запрошувати виступати в найкращих світових оперних театрах і брати участь у визнаних оперних фестивалях, таких як Королівський театр Ковент-Гарден у Лондоні, Метрополітен-опера у Нью-Йорку, Паризька опера, Баварська державна опера у Мюнхені, Ла Скала в Мілані, Віденська державна опера, Зальцбурзький фестиваль тощо.

У 2015 році стало відомо, що у Хворостовського діагностували рак головного мозку. Він проходив курси лікування в Лондоні. З 2017 рокі він відмінив низку концертів через хвороби, але близько 10 разів виходив на сцену. Востання - 2 липня в Красноярську.

Як повідомляла "УМ", 9 листопада від раку головного мозку помер російський сатирик-пропагандист Михайло Задорнов.