У Білорусі затримали 3 громадян України, які перетнули кордон під час збору ягід

09:19, 22.11.2017
У Білорусі затримали 3 громадян України, які перетнули кордон під час збору ягід

Збирачі ягід з України попалися білоруським прикордонникам (gomel.today / ілюстрація)

У Столінському районі Білорусі затримали 3 збирачів ягід з України, які перейшли кордон по лісу.

Про це повідомляє  у Facebook Державний прикордонний комітет Білорусі.

"20 листопада в районі населеного пункту Деревна прикордонники затримали трьох порушників кордону", - ідеться в повідомленні.

Білоруські прикордонники відзначають, що затриманими виявилися громадяни України: два чоловіки і жінка. Щодо одно із затриманих було розпочату спеціальну перевірку.

"Іноземці навмисне незаконно вирушили до Білорусі за ягодами. Серед затриманих були і ті, хто раніше притягувався за схоже правопорушення. Деяким з них заборонено в'їжджати до Білорусі протягом 5 років", - пише прес-служба білоруських прикордонників.

Як повідомляє "Українська правда", наразі одного із трьох затриманих відпустили.

"За результатами оперативних контактів консула з компетентними органами Білорусі встановлено, що трьох українців затримано в цій країні за незаконний перетин кордону", – розповів виданню заступник директора департаменту консульської служби – начальник управління консульського забезпечення Василь Кирилич.

"Одного з них звільнено, двоє перебувають у закладі тримання. Консул сьогодні планує відвідати затриманих українців", – повідомив Кирилич.

Нагадаємо, нещодавно в Білорусі відбулася низка скандальних затримань громадян України: журналіст Павло Шаройко затриманий КДБ за звинуваченнями у шпіонажі, директору заводу Олександру Скибі закидають спробу дати хабар, а 19-річний Юнак Павло Гриб був просто викрадений російськими спецслужбами на території Ббілорусі.