У Криму обшукали будинок вчительки кримськотатарської мови, а в будинок активіста стріляли

12:33, 16.11.2017
У Криму обшукали будинок вчительки кримськотатарської мови, а в будинок активіста стріляли

Джафер Аметов біля обстріляної автівки (Zair Smedlya / Facebook)

У будинку Ленари Мустафаєвої (Халіліч) в Ічкінському районі Криму силовики провели обшук. Також цієї ночі було обстріляно будинок кримськотатарського активіста Джафера Аметова в білогірському районі.

Про обшук в Ленари Халіліч повідомляє у Facebook народний депутат України, очільник Меджлісу кримських татар Рефат Чубаров.

"Згідно з інформацією, яка щойно надійшла з Криму, в ці хвилини російськими окупантами здійснюється обшук будинку вчительки кримськотатарської мови в селі Есен-Екі (нині - Пушкіно) Ічкінського (нині - Радянського) району Ленари Халіліч", - пише він.

У соцмережах повідомляється, що жінка одружена із Мустафою Мустафаєвим, її дівоче прізвище Халаліч.




У той же час із Криму повідомляють, що в ніч на 16 листопада невстановлені особи обстріляли будинок кримськотатарського активіста Джафера Аметова в Білогірському районі.

Про це у своєму Facebook повідомляє глава Центральної виборчої комісії курултаю кримськотатарського народу Заїр Смедляєв.

"Сьогодні опівночі в с. Курське Білогірського району невідомі обстріляли будинок кримськотатарського активіста Аметова Джафера", – написав він.

За попередньою інформацією, ніхто не постраждав, але ушкодження отримали паркан та автівка доньки Джафера Аметова.