У Харкові подовжили арешт сепаратисту «Топазу»

20:51, 15.11.2017

Київський районний суд Харкова продовжив запобіжний захід у вигляді утримання під вартою для антимайданівця Ігоря Кромського, відомого на прізвисько "Топаз".

 

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Харківської області у середу.

 

"Суд продовжив вивчати матеріали справи. Крім того, він продовжив утримання під вартою на 60 днів", - повідомили в прес-службі обласної прокуратури.

 

Наступне засідання суду призначене на 23 листопада.

 

Як повідомляла «УМ», харків'янин Кромський був учасником охорони антимайдану в Маріїнському парку в Києві. Він став відомий за позивним "Топаз" після появи в інтернеті відео, знятого в таборі антимайдану.

 

Зйомка обривається після того, як на автора відео нападають "тітушки", і він кілька разів волає про допомогу до супроводжуючого його Кромського: "Топаз, дай команду!".

 

Кромський був затриманий 28 березня 2014 року в рамках кримінального провадження, відкритого за фактом штурму сепаратистами Харківської облдержадміністрації 1 березня.

 

7 квітня 2014 року Кромський втік з-під домашнього арешту. 25 квітня співробітники СБУ затримали Кромського під час зустрічі з журналістами російського телеканалу LifeNews.

 

Після цього терміни утримання під вартою «Топазу» неодноразово подовжувалися.

 

Кромського звинувачують за ч.1,2 ст.294 (масові заворушення), ч.2 ст.289 (незаконне заволодіння транспортним засобом) та ч.2 ст .110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) КК України.