Лісничий Віктор Кабаль вполював із сином карпатську рись з Червоної книги (фото)

21:10, 14.11.2017
Лісничий Віктор Кабаль вполював із сином карпатську рись з Червоної книги (фото)

Лісничий Віктор Кабаль радіє вбивству карпатскої рисі.

Лісничий Рахівського лісничого господарства Віктор Кабаль та його син Микола похизувались фотографіями вбитої карпатської рисі, яка внесена до Червоної книги.

 

Про це одним з перши повідомив активіст спільноти "Небайдужа Рахівщина" Василь Шемота у Facebook  в понеділок ввечері.

 

Пан Шемота також оприлюднив низку світлин батька і сина Кабалів, які вони зробили у засніжених Карпатах, позуючи зі зброєю разом із вбитою риссю.  

 

«На злодієві шапка горить! Або так наохоронявся, що і сам попався. Не так давно лісничий Устеріцького лісництва ДП "Рахівське ЛДГ" Кабаль Володиир Юрійович по новинах ТСН говорив про "пестуна",який занесений до Червоної Книги України, а так звана "Прес-служба ДП "Рахівське ЛДГ" з Закарпатським ОУМГ всім розказували,як працівники Устеріцького лісництва бракон’єрів ловили. Отож шановні вищезгадані, поясніть будь-ласка, як лісничий Кабаль В.Ю. з своїм сином Кабаль М.В. відстрілюють Рись та Тетерука, які занесені до Червоної Книги України? Чи Червона Книга тільки для простого люду?», - обурюється пан Шемота.

 

 

І додає: «Віктор Кабаль є головою районного товариства мисливців та рибалок "Говерла", а його син Кабаль Микола - заступник РТМР "Говерла". Виходить, що браконьєр - сам лісничий Устеріцького лісництва ДП "Рахівське ЛДГ" і головний борець з браконьєрами?».

 

 

За словами користувача соцмережі Facebook Олександра Подобовця, Кабаль – власник місцевого готелю "У Кабаля" (або "Снігові вершини") на Драгобраті. Також він повідомив, що весь готель заставлений опудалами вбитих на полюванні звірів. Тобто правоохоронцям достатньо просто зайти до готелю, де вистачає доказів.

 

У свою чергу, народний депутат Ірина Суслова звернулася до Генеральної прокуратури, МВС та міністра екології з вимогою розслідувати цю справу та покарати винного з максимально допустимою законом суворістю.

 

На звернення користувача Facebook Наталії Верби,  Державне агентство лісових ресурсів вже ініціювало службове розслідування щодо можливого вбивства червонокнижних тварин працівником лісництва.

 

"Незаконний відстріл тварин є злочином, за який передбачена відповідальність, зокрема, за вбивство червонокнижних видів тварин передбачена кримінальна відповідальність. Держлісагентство жорстко засуджує будь-які подібні дії, особливо, якщо вони могли бути вчинені працівниками лісової галузі України”, – йдеться у повідомленні Держлісагентства.

 

З метою з’ясування всіх обставин та перевірки інформації, викладеної у соціальній мережі Facebook, Держлісагентство ініціювало службове розслідування стосовно лісничого, про якого йдеться у публікації, і на цей час відсторонило його від виконання посадових обов’язків.

 

“У разі підтвердження інформації будуть вжиті відповідні заходи. Про результати розслідування буде повідомлено додатково”, – додали у відомстві.

 

«Ах, у Карапатах сніг! І син лісничого Державного підприємства «Рахівське лісове державне господарство» на прізвище Кабаль розпочав полювання на червонокнижну рись. «Едельвейсом цвіте Закарпаття моє…», - написала журналіст Галина Плачинда.

 

Варто зазначити, що згідно з даними Червоної книги, в українських Карпатах лишились усього 350 особин рисі.