Міхеіл Саакашвілі та мер Сміли майже побилися через відсутність опалення в місті (відео)

18:00, 13.11.2017
Міхеіл Саакашвілі та мер Сміли майже побилися через відсутність опалення в місті (відео)

Міхеіл Саакашвілі у Смілі поряд із міським головою Віктором Федоренком (скріншот відео)

Міхеіл Саакашвілі приїхав до Сміли, де на сходах міської ради майже побився із мером міста Віктором Федоренком. Чоловіків встигли розборонити оточуючі.

Відео конфлікту опублікував Міхеіл Саакашвілі у Facebook.

Міхеіл Саакашвілі заявив, що приїхав у місто, де до цього часу не ввімкнули централізоване опалення, щоб зустрітися із міським головою.

Він, разом із мешканцями міста та прибічниками, спочатку перебував у кабінеті міського голови. Мері міста в цей час на робочому місці не було, згідно повідомлень він перебував на запуску котельні.

Зустріч із міським головою відбулася на сходах Смілянської міської ради.

Віктор Федоренко розповів, що у місті працює приватна енергетична компанія "Енергоінвест", з якою договір укладала міська рада. Міський голова зазначив, що він не має права в одноосібному порядку розірвати договір, а судові розгляди з приводу відсутності тепла у Смілі уже проводить касаційний суд.

Міхеіл Саакашвілі натомість заявив, що третина депутатів Смілянської міської ради ініціювала позачергове засідання міськради, яке має відбутися у четвер, 16 листопада. Позбавлений українського громадянства очільник "Руху нових сил" заявив, що прибуде на цю позачергову сесію.

"Тут є подання на четвер, і внести на розгляд питання про відсторонення виконуючого обов’язки голови", - зачитав Міхеіл Саакашвілі та звернувся до мера зі словами: "Даєте людям тепло або Вас відсторонюють у четвер, що тут незрозуміло?".

Він зазначив, якщо місцева влада не може забезпечити тепло, вона має піти. Ця заява завершилася одночасними вигуками "Владу геть!", що лунали від людей, які зібралися на площі.

Міхеіл Саакашвілі заявив: "На четвер, або вони роблять теплопостачання, або ми виводимо все місто. Я сам цим займуся. І ми змінюємо тут керівництво, і будемо скликати нові вибори".

На запису чутно, як Віктор Федоренко звертається до Саакашвілі та каже, що вони (місцева влада - ред.) все зробили. Через те, що мікрофон був лише у Саакашвілі, мера міста було ледь чутно.

"Ідем до "Енергоінвеста". Пішли. Їм дали гроші, їм дали тарифи, і зверху їм дали вказівку працювать", - каже Віктор Федоренко.

Міхеіл Саакашвілі продовжує говорити, що приїде на сесію 16 листопада, коли Віктор Федоренко втрачає терпець і каже:

"Міша, не занімайся х**ньой", - каже міський голова Сміли.

На відео помітно, що безперервний запис переривається та відновлюється, коли учасники конфлікту з’ясовують, чи Віктор Федоренко - крадій.

Після цього Віктор Федоренко кидається з кулаками на Міхеїла Саакашвілі, але їх розбороняють оточуючі.

Міхеіл Саакашвілі вигукує "Тітушки, розступісться", після чого чоловіки спортивної статури дають змогу міхеілу Саакашвілі знову піднятися на сходи міської ради та продовжити виступ.




Як повідомляла "УМ", у Смілі не розпочався опалювальний сезон через борги енергокомпанії, якій віддали в оренду генеруюві потужності із виробництва тепла.