У Іжевську обвалився під'їзд багатоповерхівки: один загиблий (фото)

16:46, 09.11.2017
У Іжевську обвалився під'їзд багатоповерхівки: один загиблий (фото)

У багатоповерхівці Іжевська зруйновані 32 квартири.

Ріг будинку з першого по дев'ятий поверх завалився у багатоповерхівці на вулиці 10 років Жовтня в російському Іжевську в четвер. Причиною міг стати вибух газу.

 

Про це повідомляє місцеве управління МНС.

 

Очевидці викладають у соцмережі фотографії, тоді як рятувальники не повідомляють точну кількість постраждалих. Але з неофіційних джерел відомо про одного загиблого.

 

За даними місцевого інформагентства "Сунанін", повністю завалився ріг будинку з першого по дев'ятий поверх. Поки відомо лише про двох витягнутих з-під завалів постраждалих, їх передали лікарям.

 

"Я під'їжджав до перехрестя вулиць 10 років Жовтня та Удмуртської, коли пролунав гучний звук - завалився ріг будинку. Вікна квартир долетіли до перехрестя, одне з них впало на два автомобілі, які чекали на зелений сигнал світлофора", - розповів російській службі Бі-бі сі очевидець на ім'я Віталій. За його словами, вулицю відразу перекрили.

 

 

Ще один очевидець розповів Бі-бі-сі, що перед завалом бачив яскравий спалах в районі п'ятого поверху будівлі. Про гучний звук, схожий на вибух, говорили й інші свідки.

 

У мережі з'явилися кадри з місця події, зняті незабаром після інциденту. На них видно, що рятувальники оглядають уламки будинку з ліхтариками.

 

У МНС підтвердили, що під завалами можуть залишатися люди і зараз їх шукають.

 

 

На місце події приїхав глава Удмуртії Олександр Бречалов, він очолив оперативний штаб. Його речник Катерина Волкова зазначає, що попередня причина вибуху, про яку  доповіли Бречалову - вибух побутового газу.

 

Мешканців інших під'їздів будинку евакуюють і планують спрямувати у два пункти тимчасового розміщення. За неофіційними даними, евакуювати можуть близько 500 осіб.

 

Слідство вже порушило кримінальну справу.

 

В результаті обвалення під'їзду дев'ятиповерхового житлового будинку в Іжевську зруйновані 32 квартири.