У Драбові масово пересіли на велосипеди учні та вчителі

19:38, 08.11.2017
У Драбові масово пересіли на велосипеди учні та вчителі

Велопарковка біля школи у Драбові.

Справжній велопарк нагадує територія гімназії у черкаському райцентрі Драбів.

 

Для батьків, учнів, вчителів та персоналу школи двоколісні є основним засобом пересування по місту, повідомляє сайт «ВІККА» у середу.

 

У школі працює близько 90 осіб і більшість добирається на роботу на двоколісних.

"У нас багато хто у місті пересувається на велосипедах. Це більше життєва необхідність, ніж втілення якоїсь ідеї. Щоб добратися з домівок на роботу у Драбові треба долати чималі відстані", – каже директор Драбівського НВК "Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів ім. С.В. Васильченка-гімназія" Людмила Бугай.

 

За її словам, серед припаркованих біля школи-гімназії двоколісних є і її велосипед. На ньому керівник школи при сприятливій погоді щодня долає 6 км: з дому на роботу та назад. Витрачає на це по 15-20 хвилин. Пішки було б удвічі довше.

 

"Перед школою-гімназією зробили невеличку велопарковку десь на 5 велосипедів для батьків, які привозять дітей. Основна ж парковка за школою, там  більше ніж на 60 місць. А ще частина велосипедів стоїть біля чорного входу", – пояснює Людмила Бугай.

 

До речі, Драбівський навчально-виховний комплекс має складну історію створення.

 За словами голови Черкаської ОДА Юрія Ткаченка, при минулій владі цю школу добудовували нашвидкуруч, внаслідок чого отримали аварійний дах і ще купу проблем. Наразі заклад відремонтували і привели  до належного стану.