Порошенко підписав закон про гастролі росіян в Україні

21:00, 07.11.2017

Президент Петро Порошенко підписав закон щодо особливостей проведення гастрольних заходів за участю громадян Росії.

 

Про це повідомляється на сайті президента у вівторок.

 

"Законом встановлюється, що при проведенні гастрольних заходів не допускаються заклики до пропаганди сепаратизму, комуністичного або націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів та їхньої символіки", - йдеться у повідомленні.

 

Також не дозволяється проведення гастрольних заходів, що "популяризують або пропагують державу-агресора та її органи влади, забороняється проведення гастрольного заходу, учасником якого є особа, внесена до Переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці тощо".

 

Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

 

Як повідомляла «УМ», 5 жовтня Верховна Рада ухвалила закон, який забороняє російським артистам гастролювати в Україні без дозволу СБУ.

 

Закон зобов’язує організаторів заходів в Україні перед тим, як запросити російського артиста, подати до СБУ запит, щоб дізнатися, чи не заборонений цьому артисту в’їзд в Україну.

 

Організатор повинен зробити це не пізніше ніж за 30 днів до дня проведення запланованого виступу. Впродовж 10 днів СБУ розглядає запит і дає відповідь, чи може артист виступати в Україні.