Климпуш-Цинцадзе вважає неприйнятним мовний ультиматум Угорщини

16:51, 07.11.2017

Угорщина обмежує права національних меншин, блокуючи європейську і євроатлантичну інтеграцію України.

 

Про це заявила віце-прем’єр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе у Брюсселі у вівторок.

 

Цю заяву вона зробила за результатами спільної зустрічі разом із міністром освіти і науки України Лілією Гриневич з послами країн-членів при Раді ЄС

 

"Ми пояснили свою готовність до діалогу і наше неприйняття будь-яких ультимативних заяв з боку Угорщини. Вона, ставлячи пропозиції щодо блокування європейської і євроатлантичної інтеграції України, тим самим обмежує права угорської меншини в Україні", - сказала Климпуш-Цинцадзе.

 

Віце-прем'єр підкреслила, що закон про освіту є рамковим законодавством, а в подальших підзаконних актах буде опрацьовано план його імплементації.

 

"І ми переконані, що в рамках цих планів імплементації ми зможемо відобразити усі ті домовленості, на які ми вже вийшли з нашими партнерами з Польщі, з Болгарії, на які, сподіваємося, ми вийдемо з румунською стороною", - зазначила віце-прем’єр.

 

Нагадаємо, 6 листопада міністр освіти та науки України Лілія Гриневич у штаб-квартирі НАТО розповіла союзникам про те, що новий закон про освіту не звужує, а розширює права національних меншин.

 

Угорщина наполягає, що новий освітній закон порушує права угорської меншини в Україні, та обіцяє блокувати зближення України та ЄС.