Порошенко подасть законопроект про Антикорупційний суд за два тижні

14:08, 06.11.2017

Президент Петро Порошенко зможе внести до Верховної Ради законопроект про Антикорупційний суд через два тижні.

 

Про це повідомила представниця Президента у парламенті Ірина Луценко у понеділок.

 

За її словами, Президент закликає всі зацікавлені комітети та фракції створити робочу групу, бо без неї неможливо буде знайти консенсус у сесійній залі.

 

«Президент пропонує створити робочу групу для напрацювання основних положень законопроекту про антикорупційний суд», — Ірина Луценко.

 

Вона також повідомила, що у разі якщо така група не буде створена він готовий за два тижні внести до парламенту свій варіант цього законопроекту.

 

У свою чергу депутат від "Самопомічі" Єгор Соболєв заявив, що не розуміє для чого створювати робочу комісію, адже раніше дупутати вже реєстрували свій варіант законопроекту по антикорупційному суду.

 

"Законопроект був розроблений та оцінений Венеціанською комісією. Не розумію, чому треба далі відкладати це питання. Порошенко каже, що подасть свій варіант документу за два тижні, але в цей час депутати будуть працювати на округах і до розгляду законопроектів повернуться аж 5 грудня", - сказав Соболєв.

 

Він зазначив, що у вівторок парламент має проголосувати за відкликання депутатського законопроекту про антикорупційний суд, щоб у президента не було причин відкладати внесення свою варіанту закону.

 

Також лідер фракції "Самопоміч" Олег Березюк заявив, що його фракція вимагає невідкладно зареєструвати у Верховній Раді та розглянути законопроект про антикорупційний суд.

 

Раніше Порошенко заявляв, що сподівається підписати закон про Антикорупційний суд до кінця року.

 

Нагадаємо, 18 жовтня, автори проекту про Антикорупційний суд почали відкликання свого закону для голосування президентського.

 

Депутати Найєм, Заліщук та Левченко вирушили до Порошенка для обговорення вимог протестувальників. Однак, Порошенко не вийшов до депутатів для обговорення.